11 november 2017
19:30

Söder Futsalklubb

Referat: Oranje FK - Söder Futsal

Årets första derby! Festligt, absolut, men förvånansvärt lugnt med uppsnack innan matchen. Känslan var nästan att båda lagen ville ligga så lågt att motståndarna skulle glömma bort matchen så att man fick tre gratispoäng på WO. Det funkade inte. När matchen väl drog igång blev det intensivt som vanligt. Oranje hade med sig erfarenheten från premiärmatchen då man åkte på tre snabba mål i matchens inledning och täppte därför till. Trots det täta försvarsspelet lyckas Robin friställa Velja inne i Oranjes målområde. Velja sätter ettan efter tvåochtrettio. Det infinner sig en viss lättnad i Söderleden och man tror nog att målen ska börja ramla in nu när nollan är spräckt. Att tro fungerar sällan bra i futsal. Oranje tar tillvara på de nöjda Söderspelarnas passivitet och kvitterar redan innan det hunnit gå ytterligare en minut.

Vid ställningen 1-1 skapas en del målchanser. Även om Söder står för huvuddelen av dessa är Oranje långt ifrån ofarliga. Oranje har dessutom en storspelande målvakt som just idag är väldigt god vän med stolparna. Inte mindre än 4 gånger dundrar bollen in i trät bredvid honom. Två gånger rullar bollen dessutom på målinjen innan den studsar på andra stolpen och ut. När Dusan slår en kortstraff efter att själv ha blivit fälld får Oranjekeepern en hand på bollen så att den går i stolpen och ut. I elfte minuten fångar spelande coach Benji upp en retur och får iväg ett hårt skott. Skottet räddas men Benji tar själv returen som han placerar in vid vänster stolprot. Efter ett elegant tekniskt nummer frispelar sedan Najib Srecko. Srecko gör kallt 3-1 som också bli halvtidsresultat.

Matchen fortsätter att vara öppen även i andra halvlek. Skotten motas bort av två duktiga målvakter. Ibland rullar de strax utanför stolparna på båda sidor av planen. Dusan säger något olämpligt till sig själv på serbiska efter ett missat avslut. Domaren uppfattar en svordom och visar Dusan det röda kortet. Söder åker på en onödig utvisning och får spela med en man mindre i två minuter. Något man vanligtvis behärskar bra men idag överlistas man och Oranje gör 2-3. När Oranje sedan pressar på för en kvittering blottar man sig bakåt och Srecko gör kanske årets mål när han först vrider och vänder ut och in på två Oranjespelare innan han avlossar en kanon som skulle göra Trump grön av avund. Förhoppningsvis fångade Oranjes filmteam detta så att vi kan publicera målet här under veckan. Med halvminuten kvar har Srecko bollen i samma position. Den här gången kliver Oranje på med tre personer vilket öppnar upp för Niels på högerkanten. Srecko släpper bollen ut till Niels som fastställer slutresultatet till 2-5.

Söder är i och med segern med i toppen efter två omgångar. Oranje är kvar på noll poäng men har ett spel som snart kommer börja generera poäng.